Notariaat Oldenampsen bij:

Notariaat Oldenampsen bij samenwonen

Een mooi moment, samenwonen! Iedere dag genieten van: samen ontbijten, samen wakker worden en samen genieten van een heerlijk glaasje rosé in de tuin.

Voor u verder droomt is het van belang na te denken over:

 • Wat gebeurt er met uw huis als u beiden of als één van u beiden overlijdt?
 • Wie heeft er recht op de erfenis van uw partner?
 • Wat gebeurt er met de inboedel als u uit elkaar gaat?

Er kan veel geregeld worden. Notariaat Oldenampsen informeert u graag over de mogelijkheden en adviseert u wat het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Wij zijn u graag van dienst bij:

'De gevolgen van het huwelijk en het geregistreerd partnerschap worden in de wet uitgebreid geregeld. Andere samenwonenden worden door de wetgever met veel minder zorg omringd. Een goede reden om notariaat Oldenampsen om advies te vragen, bijvoorbeeld om een samenlevingscontract te laten opstellen. Samenwonen zonder contract is vaak riskant!'
 

Notariaat Oldenampsen bij trouwen

Bij een bruiloft komt er heel wat kijken en zijn er heel wat keuzes te maken. Kiest u voor:
- Een groot feest of een klein gezelschap?
- Trouwen in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?
Notariaat Oldenampsen informeert u graag op notarieel gebied over de veranderingen in uw privé situatie. Daarnaast geven wij u advies over het eventueel vastleggen van uw huwelijkse voorwaarden en het opmaken van een testament.

"Trouwen is elkaar beloven om te blijven zorgen voor elkaar en eventuele kinderen. Genoeg aspecten dus om met elkaar over na te denken en door te spreken. Notariaat Oldenampsen is daarbij graag uw gesprekspartner op juridisch gebied."

Wij zijn u graag van dienst bij:

Notariaat Oldenampsen bij kinderen

Op het moment dat u kinderen krijgt, verandert er veel in uw leven. Zij geven veel plezier, maar roepen ook talloze vragen op:

 • Wie zorgt er voor uw kind als u aan het werk bent?
 • Naar welke school gaat uw kind?

Het is echter net zo belangrijk om stil te staan bij het volgende:

 • Wanneer en hoe kunt u een deel van uw vermogen aan uw kind schenken?
 • Wie zorgt er voor uw kind als u komt te overlijden?

Over de laatste twee vragen en alle andere mogelijkheden adviseert notariaat Oldenampsen u graag, zodat u in de toekomst niet voor verassingen komt te staan.
 
'De beste ouder bent uzelf!
Maar wie voedt die schatjes op als u er niet meer bent? Neem zelf de regie en neem een voogdijregeling op in uw testament. Benoem een voogd die bij uw kind(eren) past.'

Wij zijn u graag van dienst bij:

Notariaat Oldenampsen bij scheiden

Een echtscheiding, beëindiging van een geregistreerd partnerschap of een beëindiging van een samenlevingscontract gaan vaak gepaard met veel emotie. Probeer echter de praktische kant van de scheiding niet uit het oog te verliezen.

Er moeten heel wat zaken geregeld worden, denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Bij wie gaan de kinderen wonen?
 • Hoeveel alimentatie moet er worden betaald?
 • Wie blijft er in het huis wonen?
 • Hoe wordt de inboedel verdeeld? 

Allemaal beslissingen die genomen moeten worden. Notariaat Oldenampsen adviseert en begeleidt u graag om alles snel, professioneel en in goed overleg af te handelen.
 
Diensten die voor u van toepassing kunnen zij:

Notariaat Oldenampsen bij schenken

Heeft u er wel eens bij stil gestaan wat er met uw vermogen gebeurt na uw overlijden? Er zijn talloze mogelijkheden om tijdig voorzieningen te treffen.
 
De specialisten van Notariaat Oldenampsen geven u onder meer advies over het volgende:

 • Hoe draagt u uw vermogen over aan uw kinderen zonder dat zij teveel belasting betalen?

Zoekt u een goede bestemming voor uw vermogen? Denk dan ook eens aan goede doelen, de wetenschap of een specifiek project bij u in de regio.
 

Notariaat Oldenampsen bij overlijden

Bij het overlijden van uw naasten komt veel kijken. Behalve het verzorgen van de uitvaart is het ook noodzakelijk de notariële zaken af te handelen.
 
Voor nabestaanden is het vaak onduidelijk wat er geregeld is en wat er nog geregeld moet worden. Notariaat Oldenampsen neemt u deze zorg graag uit handen.

Wij zijn u graag van dienst bij:

'De zekerheid die we allemaal hebben is dat dit leven eindig is. Komt uw vermogen na uw overlijden op de juiste plaats? De beurt is daarom aan u ... maak een up-to-date testament via Notariaat Oldenampsen. Laat uw overlijden vermogensrechtelijk goed geregisseerd zijn.'